Ahogy még október elején beharangoztuk, hagyományteremtő céllal elindítottunk egy üzleti reggeli találkozót, kifejezetten magánpraxisok, privát praxisok tulajdonosai számára.

A Magánegészségügyi Üzleti Reggeli első alkalmát november 4-én tartottuk a Krisztina körúti Mercure Hotelban.

A bevezetőt a FoglaljOrvost.hu és a Praxisakadémia alapítója, Straub Fanni tartotta, aki kiemelte a rendezvénnyel kapcsolatos célokat, elvárásokat. A koncentrálódó, forradalmi lázban égő privát egészségügy kis és közepes szereplőinek szeretnénk fórumot teremteni, hogy tudást, információt osszanak meg egymással, anélkül, hogy ez versenytársai aggályokat jelentene. Jógyakorlatok és ismerős kihívások meg- és átbeszélése egy nyitott, őszinte közösségben.

Az első üzleti találkozó meghirdetésével egyidőben egy kutatást is indítottunk a potenciális résztvevők körében, melynek eredményét Straub Fanni szintén ismertette.

A következő részben minden résztvevő röviden bemutatkozott. Ezt Lengyel Lívia helyzetjelentése követte. Szakértő kollégánk négy fő pont mentén határozta meg a privát egészségügyi vállalkozások jelenlegi kihívásait. (1) A piaci konszolidáció és hálózatosodás hatásai a működésre, üzleti célokra és tervekre, (2) Munkaerőpiaci hiányok (szakdolgozók, orvosok esetében, különös tekintettel az Eszj. okozta változások mentén) (3) Páciensroham az ellátóknál, mely magával hoz irreális elvárásokat, a páciensek megváltozott attitűdjét. (4) Az 1. ponthoz is kapcsolódóan a pácienselérések, marketingkiadások emelkedése, egyre kompetitívebb kommunikációs környezet.

A felvetett témákat a résztvevők folytatták, egy kifejezetten tartalmas, izgalmas, sok résztvevős beszélgetés alakult ki – mely célunk is volt.

A következő alkalmat 2022 januárjában tartjuk! Figyelje híreinket! 

Keresse azonos néven megtalálható Facebook csoportunkat, csatlakozzon!