Egyre népszerűbbek az „Orvos válaszol” típusú rovatok, mégis kevés doktor látja meg az ebben rejlő lehetőségeket. Ön is így van ezzel? Pedig egy-egy jó válasszal nemcsak „az online páciensnek” segíthet, hanem saját szakmai hírnevét is növelheti!

HáziPatika.com

HáziPatika.com

HáziPatika.com, WEBBeteg, Orvostudakozó, Egészségkalauz… mi a közös ezekben a neves egészségügyi portálokban? Mindegyiknek a vezetője rájött arra, hogy a páciensek 60%-a manapság már az Interneten keresi a választ egészségügyi kérdéseire, és ezt érdemes kihasználni! Hiszen, ha van olyan dolog, ami ellen nem veheti fel az ember a harcot, bármennyire is küzd, az az internethasználat terjedése.

Egyre többen egyre több felületen és egyre gyorsabban tudják elérni a világhálót, így azok száma is folyamatosan nő, akik egészségügyi kérdéseikre itt keresik a választ. A páciensek 89%-a utána néz panaszának az interneten a kezelés előtt vagy után, és 71%-uk szerint a legfontosabb információs források között van egészségügyi szempontból. Azonban a laikusok vagy a pénzhajhászok miatt gyakran téves vagy egyenesen hazug információk keringenek az interneten, s bár az alapvetően megbízható forrás, a pontatlanságok egyrészt rontanak a hitelén, másrészt ártanak a pácienseknek. A felsorolt honlapok ezért igyekeznek összegyűjteni olyan orvosokat, akik nagy szaktudással bírnak, és szívesen és lelkesen segítenek a tanácstalan betegeknek, akár online, írott formában is.

orvostudval

Orvostudatkozó

Legyen Ön is tagja egy „Orvos válaszol” rovatnak!

  • Így tanácsot adhat olyan pácienseknek is, akik nem jelennek meg rendelőjében – és ha úgy gondolja, komoly a baj, behívhatja őket egy konzultációra.
  • Ezzel nemcsak azt mutatja, tényleg a hivatásának él, és törődik a betegekkel, hanem azt is bizonyítja, hogy van szakmai tudása. És nemcsak azelőtt a napi 10-20 ember előtt, akikkel rendelőjében találkozik, hanem azelőtt a hatszázezer internethasználó előtt, akik az egészségügyi portálokat járják! Lényeges különbség, nem igaz? Minél gyakrabban és minél összeszedettebb válaszok mellett találkozik a nevével egy „online páciens”, annál nagyobb az esélye annak, hogy felkeresi rendelőjét.
  • Ráadásul a rémhírekkel és a laikus ostobaságokkal is felveheti a harcot. Nincs annál bosszantóbb, amikor olyan információba botlik az ember, amiről tudja, hogy nem igaz – ráadásul, aki híreszteli, magabiztosan valóságként állítja be. Szeretné ezeket is megcáfolni? Az „Orvos válaszol” rovatban közvetetten ezt is megteheti!
  • Emellett linképítésre is tökéletes megoldás: a válaszokba belinkelheti honlapját, ami SEO, Google optimalizálás szempontjából nagyon fontos – így, ha rákeresnek honlapjára, sokkal jobb találati helyezést ér el, mint a többi hasonló témájú oldal.
  • Az „Orvos válaszol” rovattal szakmailag hiteles, valóságos információkat közölhet úgy, hogy közben törődő, emberi oldalát is megmutatja.
WEBBeteg

WEBBeteg

Ha ezeket végiggondolja az ember, rájön, hogy egyenesen ostobaság kihagyni ezt a lehetőséget. Napi tízpercnyi munkával hosszútávon hatalmas profitra tehet szert – akár pénzügyi, akár szakmai szempontból, vagy éppen azért, mert olyan jó érzés segíteni másokon.

Nézzen hát körül a felsorolt honlapok között, és válassza ki a legszimpatikusabbat! A HáziPatika és a WEBBeteg a két legnevesebb magyar egészségügyi portál, azonban az Orvostudakozót és az Egészségkalauzt is elsők között adja ki a kereső. (Minden „online páciens” a Google-lel indít, higgye el nekem!) Mindkettőnek megvan a maga előnye: egy neves portált gyakrabban keresnek fel a páciensek, egy kisebb oldalon viszont kevesebb az orvos szakértő, így jobban kitűnik a neve, akkor is, ha éppen kevesebb kérdésre van ideje válaszolni.

Forrás.