Beléptünk Advent csodálatos időszakába, hétről hétre újabb gyertyát gyújthatunk meg a koszorún, a karácsonyi dalok pedig mindenhol utolérnek minket. Lehet, hogy ez már néha sok is, de ízlésesen csomagolva mindenki örül neki. A páciensei is! Lássuk, mit tehet Ön orvosként, hogy hangulatossá tegye ezt az időszakot pácienseinek, munkatársainak és saját magának is!

stockvault-christmas-decoration123819

1) Díszítse ki praxisát!

Egyszer maradjon benn tovább a rendelőben vagy tegye szabaddá néhány órára magát, és öltöztesse díszbe praxisát. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy-két fenyőágra, felakasztható díszre, adventi gyertyákra, és máris hangulatosabb lesz a hely. A váróteremben pedig cserélje le szokásos illatosítóját valami karácsonyiasabbra: lehet kapni fahéj-narancs illatú gyertyákat, sőt, mézeskalácsosat is láttam már! Így nemcsak a kellemes hangulat miatt páciensek lesznek nyugodtabbak, de az Ön és munkatársai napja is jobban telik majd.

SONY DSC

Tipp: ha van rá lehetőség, ne egyedül díszítsen! Legyen csapatépítő munkahelyi miniprogram ez, vagy, ha nem érnek rá a többiek, akkor kérje meg családtagjait, segítsenek ebben! Egy kis zene, sok nevetés, és gyorsan meg is lesz a díszítés!

2) Csinosítson honlapján!

Ha van honlapja, érdemes megkérni a technikai vezetőjét, csempésszen bele egy kis karácsonyi hangulatot: néhány képet fenyőágakról vagy gömb karácsonyfadíszekről december végéig. Azért csak mértékkel: animált hulló hópelyhek és leállíthatatlan karácsonyi zene már nem kell!

christmas frame

3) Tegyen ki akciókat, kedvezményeket!

Használja ki, hogy karácsony az az időszak, amikor az emberek megajándékozzák egymást – és ajándékozzon nekik egészséget! Gondolja végig, a szakterületéből milyen ajándékkedvezményt tud kihozni, és terjessze páciensei között!

Hogy például mikre gondolok?

  • Arcszépítő csomagra kozmetológusoktól,
  • gyógymasszázs kedvezményre,
  • plasztikai sebészeti csomagra,
  • kedvezményes fogfehérítésre stb.

Hogyan érdemes terjeszteni a kedvezmény hírét?

  • Ha használ hírlevél szoftvert, kiküldheti pácienseinek.
  • Mindenképpen jelezze honlapján és azokon az orvos adatbázisokon, amikben szerepel.
  • Ha van Facebook-oldala, ott is ossza meg a lehetőséget, lehetőleg hetente egyszer-kétszer. Ha csak egyszer teszi ki, esélyes, hogy kevés embert ér el, hiába követik több tízen, százan, sajnos ilyen a honlap rendszere.
  • Tegyen ki róla egy plakátot a rendelő üzenőfalára, valamint a rendelőbe.

stockvault-coins-123736

+1) Ne felejtkezzen meg visszatérő pácienseiről!

Karácsonyi üdvözletet kapni olyan embertől, akitől nem számítanánk rá, mindig jó élmény. Okozzon ilyen meglepetést visszajáró pácienseinek! Ha tudja az e-mail címüket vagy mobiltelefonszámukat, írjon egy kedves köszöntést, és küldje el nekik!

Tipp: ha van hírlevél szoftvere, ezt is elintézheti onnan, nem kell mindenkinek külön-külön küldözgetni. Ebben az esetben újonnan érkezett pácienseit se hagyja ki a dologból – ha emlékeznek erre a kedvességre, nagyobb eséllyel térnek vissza önhöz, ha orvosra van szükségük.

stockvault-christmas-ornament135707

Ön hogyan készül a karácsonyra? Orvosként tervez még valami mást, esetleg úgy érzi, sajnos nem fér bele az idejébe az év végi forgatag miatt? Írja meg nekem, érdekel minden válasz!